Economia 31/05/2012

La prima de risc es relaxa després d'un nou rècord durant la sessió

L'indicador ha arribat a fregar els 541 punts durant la sessió. Espanya arriba a pagar fins a un 6,76% d'interessos pel seu deute

Acn
1 min

MadridLa prima de risc espanyola, indicador que marca la diferència entre el bo estatal i l'alemany a deu anys, continua molt alta aquest dijous, i ha arribat als 540,75 punts bàsics, un nou rècord intradia des de la creació de l'euro. A mig matí, l'indicador s'ha relaxat i es cotitzava vora els 525 punts. Això vol dir que l'Estat ha arribat a haver de pagar fins a un 6,76% d'interessos pel seu deute a causa de la desconfiança dels mercats en les possibilitats de compliment d'Espanya. Ahir va marcar un nou rècord, fins als 539 punts, tot i els missatges de Brussel·les, que van donar aire al compliment del dèficit espanyol si l'Estat es compromet amb un paquet de mesures.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Des que va superar la xifra dels 500 la setmana passada, la prima es manté a l'alça. L'Íbex-35, per la seva banda, repunta a mig matí després d'iniciar la jornada amb pèrdues, i el selectiu espanyol guanya un 0,81%. Els inversors opten avui per les compres amb Bankia, amb les accions poc per sobre d'1 euro.

Els dubtes sobre Grècia, l'operació del govern espanyol amb Bankia i la crisi econòmica generalitzada estan afectant de forma greu el mercat del deute espanyol, ja que els mercats no confien en Espanya i estan fent pujar la prima de risc fins a nivells insostenibles per a l'Estat, que ha de pagar el seu deute amb un interès altíssim.

stats