Economia 09/11/2011

La prima de risc italiana situa el país en zona de rescat

Supera la barrera dels 500 punts, que va provocar el rescat econòmic de Portugal, Grècia i Irlanda

Agències
1 min
El primer ministre italià, Silvio Berlusconi / EFE

RomaLa prima de risc d'Itàlia ha arribat, aquest dimecres, als 574 punts bàsics, molt més enllà dels 500,5 punts d'aquest dimarts, i marca un nou rècord històric a Itàlia des de la creació de l'euro. D'aquesta manera se supera altre cop la barrera dels 500 punts, que, en països com Portugal, va provocar el rescat econòmic per part de la Unió Europa (UE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El rendiment dels bons italians decennals ha superat el 7'4%, la línia vermella del "punt de no-retorn", segons els experts, que ja ha obligat països com Irlanda, Grècia o Portugal a sol·licitar l'ajuda de les autoritats europees.

L'interès del 7% suposa, per a les arques públiques italianes, un cost de 70.000 milions d'euros més a l'any en interessos. Itàlia ha de refinançar fins a 360.000 milions d'euros l'any vinent i, en total, el deute total del Tresor italià arriba a 1,9 bilions d'euros, al voltant del 120% del PIB.

La Borsa de Milà, que obria aquest dimecres en positiu, ha caigut un 4,28% a dos quarts d'onze del matí. Fins a dotze dels quaranta títols que formen el selectiu milanès s'han suspès per l'autoritat del mercat per un excés de baixada.

Entre ells, destaquen els bancs principals, com Unicredit i Intesa SanPaolo, a més dels actius relacionats amb la família del primer ministre italià, Silvio Berlusconi, com el grup audiovisual Mediaset, que baixava fins a un 7,5%.

L'augment de la prima de risc arriba el mateix dia que Berlusconi ha anunciat que no es presentarà a les eleccions de febrer.

stats