CRISI DEL DEUTE
Economia 15/11/2011

La prima de risc espanyola segueix disparada a nivells rècord de 455 punts

La rendibilitat del bo espanyol a deu anys puja al 6,34 i ha marcat un nou rècord històric

Efe
1 min

MadridLa prima de risc espanyola segueix imparable i ha marcat un nou rècord de 455 punts al tancament de la sessió. L'índex que medeix el diferencial entre el deute espanyol i l'alemany s'ha enfilat per sobre dels 450 punts ja de bon matí i es manté des d'ahir en nivells màxims des de la implantació de l'euro. Durant la sessió s'ha marcat un màxim de 458 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La rendibilitat del bo espanyol a deu anys puja fins el 6,34%, assolint també un màxim històric, per sobre del 18 de juliol passat (6,293%).

La pressió dels mercats sobre Espanya persisteix i també castiga Itàlia i Grècia, malgrat els darrers canvis als governs dels dos estats. La prima de risc a Itàlia marcava els 529 punts bàsics, a Grècia s'arriba als 2.667 i França supera els 190.

La incertesa sobre la política econòmica que adoptarà el futur govern espanyol pot ser un dels factors que expliquen la persistent pressió dels mercats, segons alguns experts.

La situació coincideix amb la publicació aquest dimarts del darrer informe de creixement europeu de l'Eurostat del tercer trimestre, que mostra un tímid avanç del 0,2% a l'eurozona i un estancament en el cas d'Espanya.

stats