ECONOMIA
Economia 16/05/2012

La prima de risc espanyola es modera després de superar els 500 punts i marcar un nou rècord

El diferencial entre bo espanyol i l'alemany ha arribat als 507 punts bàsics durant la sessió, però ha tancat en 482

Ara
1 min

BarcelonaLa prima de risc espanyola ha arribat a superar els 507 punts bàsics en la sessió d'aquest dimecres, màxim des de la creació de l'euro. El diferencial entre el bo espanyol i el 'bund' alemany a 10 anys ha tancat la sessió en 482 punts i s'ha quedat així, per sota dels 485 d'ahir.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El nou rècord trenca el màxim que es va donar durant la sessió del 22 de novembre, quan es van superar els 503 punts bàsics, tot i que la sessió es va tancar en 468,6, per sota de les xifres amb què s'ha tancat l'indicador en els últims dos dies.

La crisi de govern a Grècia i la possibilitat que el país hel·lè abandoni la moneda única, sumat als nous esforços que haurà de fer el sistema financer espanyol, han tensat l'interès del bo espanyol a deu anys respecte a l'alemany per sobre del 6,29%, tot i que durant el dia s'ha arribat a pagar al 6,5%.

La possibilitat que el BCE compri deute ha relaxat els mercats i les primes de risc dels països intervinguts han acabat per cedir terreny. Fins i tot la de Grècia, tot i els rumors que es van estendre dilluns i que la situaven fora de l'euro.

stats