ECONOMIA
Economia 05/05/2011

Els propietaris de Cola Cao i Nocilla podrien comprar Cacaolat

Segons 'El Periódico', el grup català Nutrexpa vol guanyar quota de mercat a Catalunya. S'allunyen les opcions de compra per a Llet Nostra i Leche Pascual

Redacció
1 min
Cacaolat

BarcelonaEl grup català Nutrexpa, propietari de marques emblemàtiques del sector de l'alimentació com Nocilla i Cola Cao, negocia amb Nueva Rumasa la compra de Cacaolat, segons informa El Periódico. El grup de la família Ruiz-Mateos, propietari de la marca catalana de batuts va entrar en concurs voluntari de creditors el passat 18 de març i des d'aleshores s'ha posat en contacte amb altres empreses del sector, com Llet Nostra o Leche Pascual, per mirar de continuar escrivint una història que va arrencar el 1931. Ara, aquestes empreses semblen perdre posicions en la pugna a favor de Nutrexpa, molt present al mercat espanyol dels batuts a través de les marques Okey i Cola Cao Energy, però que vol guanyar quota de mercat a Catalunya. Nutrexpa no ha volgut confirmar l'interès per la històrica empresa de batuts però fonts de la negociació citades al diari del grup Zeta expliquen que l'adquisició s'està ultimant.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La croada dels tuitaires per garantir un futur a la històrica empresa catalana, #salvemelcacaolat, no ha estat ignorada pel món empresarial. Fonts del mercat citades per El Periódico asseguren que entre les companyies interessades a comprar Cacaolat “la més ben posicionada és Nutrexpa, ja que les dues empreses tenen molt en comú” i comparteixen interessos al mercat dels batuts. A Catalunya, Cacaolat té el 90% de quota de mercat en restauració i el 65% en el canal supermercat i hipermercat, que és la part de la distribució que s'ha vist més afectada en l'últim mes. L'empresa té una plantilla de 500 treballadors, 400 dels quals a les plantes de Barcelona i Parets del Vallès, i 100 més a la planta de Saragossa.

stats