ECONOMIA
Economia 24/02/2012

El consell de ministres aprovarà un pla per reduir el termini de pagament als proveïdors

El govern espanyol també culminarà el projecte de llei d'estabilitat pressupostària per evitar que les comunitats autònomes i els ajuntaments puguin superar els límits de dèficit

Efe
1 min

MadridEl consell de ministres tornarà a estar centrat aquest divendres en l'economia. El govern espanyol aprovarà el projecte de llei d'estabilitat pressupostària i un pla perquè els proveïdors puguin cobrar els seus deutes amb les administracions públiques.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'executiu va aprovar l'avantprojecte de llei d'estabilitat pressupostària el 13 de gener, i ara culmina aquest text per enviar-lo al Congrés.

El president espanyol, Mariano Rajoy, va confirmar ahir que el projecte s'aprovarà aquest divendres. La llei obligarà totes les administracions a complir amb els objectius de dèficit públic marcats per Brussel·les.

L'objectiu d'aquest projecte és que totes les administracions públiques presentin equilibri o superàvit, és a dir, que el dèficit no superi el 0,4% del PIB, i que el seu deute no superi el 60% del PIB.

A més d'aquest assumpte, el consell de ministres aprovarà el pla que aquesta setmana va anunciar el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, perquè els proveïdors cobrin els seus deutes amb les administracions, especialment comunitats autònomes i ajuntaments, i que ascendeixen a entre 30.000 i 50.000 milions de euros.

Montoro va anunciar un nou "procediment" per reduir en "setmanes" el termini de pagament de les administracions públiques als proveïdors.

En una compareixença al Senat, va dir que els terminis han de ser els que marcava la llei de morositat que va aprovar el govern del PSOE el 2010. La llei fixava un termini màxim de 60 dies per als pagaments d'empreses a proveïdors i de 30 dies per a les administracions públiques. També establia una línia de crèdits de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) per als ajuntaments.

La llei permetrà als proveïdors anar directament a les entitats financeres per demanar el pagament sense haver de passar per les administracions.

stats