ECONOMIA
Economia 22/02/2011

El 50% d'ofertes d'ocupació qualificada són a Madrid, Catalunya i País Basc

La tendència més negativa que s'observa és que la concentració regional al voltant de les grans urbs i de les comunitats amb major potencial industrial i empresarial continua creixent des de 2008

Efe
2 min

MadridLes ofertes d'ocupació qualificada van baixar a Espanya un 3,55% el 2010, lluny de la caiguda de l'any anterior del 16% i, més de la meitat de les vegades, van oferir feina a Madrid, Catalunya i al País Basc, segons l'informe Infoempleo.com, presentat avui a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El portal va analitzar 198.500 ofertes el 2010, en les quals el perfil més demanat va correspondre a un titulat tècnic (42%), d'edat compresa entre els 26 i els 35 anys (50%), amb entre tres i cinc anys d'experiència (25%) i amb domini d'idiomes (30% de les ofertes).

Internet es va consolidar com el principal canal per difondre les ofertes d'ocupació. Va ser utilitzat per un 27% de les empreses i les xarxes socials, per la seva banda, van passar a ser usades amb aquesta finalitat fins al 18% de les ocasions, l'any passat.

La tendència més negativa que s'observa és que la concentració regional al voltant de les grans urbs i de les comunitats amb major potencial industrial i empresarial continua creixent des de 2008.

Les primeres vuit comunitats autònomes -Madrid, Catalunya, el País Basc, Andalusia, Galícia, València, Castella i Lleó i Astúries- concentren més del 85% de l'oferta d'ocupació, mentre les set restants no van arribar al 14%.

Per sectors, informàtica, telecomunicacions i multimèdia són els que menys han patit la crisi i els únics que han aconseguit augmentar la seva contribució, arribant al 9,9%, dos punts i mig més que l'any anterior. El principal generador d'ocupació qualificada a Espanya és, però, el sector serveis, amb un 46,3% de l'oferta total.

Aquest és el sector que seguirà liderant la generació d'ocupació l'any 2012, seguit a una distància considerable pel sector industrial, segons les previsions de l'informe. En el cas de la construcció, tan sols en el cas de creixement màxim, aportaria alguna lleugera millora.

Quant a l'ocupació no qualificada, hostaleria i turisme se situen al cap de la demanda de 2010, seguits per alimentació i indústria, transport i logística. El major percentatge d'ofertes en aquesta àrea, el 45%, va dirigit a cobrir llocs d'operari especialitzat i mosso de magatzem.

stats