Economia 21/08/2012

Per què baixa la prima de risc?

Els inversors anticipen el rescat d'Espanya, tot i l'oposició d'Alemanya

Ignasi Pujol / Dani Sánchez Ugart
1 min
UN RESPIR ALS MERCATS  Una imatge d'inversors a la borsa alemanya de Frankfurt ahir, en una jornada de calma per a Espanya al mercats.

BarcelonaQuines són les veus que fan ballar la prima de risc espanyola? En l'última setmana, el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys –l'indicador que s'agafa per mesurar la confiança dels mercats en el deute sobirà d'un país– s'ha deixat fins a 67 punts bàsics i, segons indiquen els experts, ho ha fet perquè els inversors anticipen un rescat de l'estat espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les paraules de Draghi dient que el BCE comprarà deute si un Estat demana el rescat, i les paraules de De Guindos donant per fet que el supervisor europeu compraria bons espanyols, van permetre als mercats –és a dir, els fons d'inversions, 'hedge funds' i fons de pensions, entre d'altres– llegir entre línies: si Draghi demana que se sol·liciti el rescat per comprar bons, i De Guindos dóna per fet que es compraran bons espanyols, deu ser que Espanya planeja demanar el rescat.

Però l'alegria es refreda amb declaracions i contradeclaracions des de les diferents tribunes europees, amb una prima de risc que a l'agost, per la poca negociació, és més sensible que mai als rumors.

Podeu llegir la informació completa a l'Ara Premium, amb les opinions de José María Gay de Liébana, Joan Tugores, Alfredo Pastor i Joan Prat.

stats