Economia 07/01/2011

Formiguer de consumidors en el primer dia de rebaixes

Les rebaixes d'hivern han arrencat avui a Catalunya amb comerços plens de compradors a la caça de descomptes en una campanya que el sector confia ajudi a compensar el baix nivell de vendes de desembre

2 min

Barcelona (Barcelonès)Els més de 30.000 establiments comercials de Catalunya esperen facturar uns mil milions d'euros, cosa que suposaria entre un 2 i un 6% més que l'any passat, en especial en roba, calçat i complements per a la persona, encara que també en productes per a la llar i electrònica. De mitjana, els descomptes són d'entre un 40 i un 50%, encara que alguns arriben al 70%

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, ha vaticinat avui unes "excel·lents" rebaixes, en les quals cada català es gastarà una mitjana de 200 euros.

Si l'afluència de compradors i curiosos pels carrers del centre de Barcelona, on es concentra la majoria d'oferta comercial serveix de baròmetre, es compliran probablement les prediccions dels comerciants.

Vies com el Passeig de Gràcia, al seu tram sud, i molt en especial, el Portal de l'Àngel, són un formiguer de consumidors, animats per un dia assolellat, i en alguns establiments es feia difícil fins i tot entrar a l'interior per a fer un cop d'ull.

En algun comerç de la part més alta del Passeig de Gràcia, el que sol ser sinònim de més car, els compradors feien cues al carrer poc després de les deu del matí.

En aquest ambient, la nota de color l'han donada, al Portal de l'Àngel, uns joves del grup independentista Maulets que es passejaven arrossegant una gran caixa de pastilles batejada com "Consumina" per denunciar el consum massiu i desenfrenat d'aquestes èpoques.

Fraile ha admès que les vendes "han punxat" el mes de desembre passat en vendre's menys productes dels previstos i malgrat un "bon balanç" del pont de la Puríssima. És per això que les esperances de tots els comerciants estan dipositades en aquestes rebaixes d'hivern, quan tradicionalment es factura entre el 20 i el 25% de tot l'any.

El fet que les rebaixes comencin un divendres laborable, però que és pont per a moltes persones, i seguit del primer diumenge de comerços oberts de l'any fa ser especialment optimistes als comerciants, que esperen que les vendes creixin entre un 5 i un 10.

Entre els articles que vaticinen seran els més demandats en les rebaixes, destaquen els tèxtils de temporada, els electrodomèstics i la joieria, el mobiliari, els articles esportius, el parament i l'equipament per a la llar.

Una de les propostes més originals per part dels comerços en aquestes rebaixes és la que duen a terme les botigues de Desigual a diverses ciutats d'Espanya, entre elles Barcelona, i que consisteix a garantir als cent primers clients que sortiran del comerç amb un "look" complet gratis, amb l'única condició que han d'entrar en roba interior.

stats