COMERÇ
Economia 09/01/2011

Continua el bon ritme de les rebaixes en el primer diumenge de botigues obertes del 2011

Els carrers del centre de Barcelona s'omplen de compradors amb bosses, cosa que indica que es manté el nivell de consum amb què els botigues esperen compensar un desembre fluix

Acn
2 min
Compradors al Portal de l'Àngel, aquest primer diumenge de rebiaxes del 2011. Foto: ACN

BarcelonaEl bon ritme de compradors amb què es van iniciar divendres les rebaixes d'hivern continua. El centre de Barcelona s'ha tornat a omplir de compradors en el primer diumenge de botigues obertes del 2011. Com és habitual, el Portal de l'Àngel i els carrers del centre han tornat a acollir aquest diumenge a tots aquells que han esperat fins els descomptes per comprar. Alguns d'ells han explicat que val la pena esperar uns dies per comprar i han valorat positivament que les botigues obrin en diumenge per facilitar-los les compres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Al carrer es veuen moltes bosses de tots els colors i mides. I dins d'aquestes bosses hi havia, principalment, roba, el producte estrella de les rebaixes, tot i que també eren molts els que aprofitaven per comprar sabates i productes esportius.

Els comerciants catalans han iniciat la campanya de rebaixes amb optimisme. Esperen vendre entre un 5% i un 10% més de producte. El president de la Confederació de Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile, va assegurar en el tret de sortida de la campanya hivernal de descomptes que les botigues esperen compensar en part el descens del consum durant el desembre. Aquesta contenció en les compres ha fet que algunes botigues ofereixin descomptes que se situen a l'entorn del 50%. Les previsions indiquen que cada català es gastarà de mitjana 100 euros en moda i una quantitat similar en altres productes.

Aquest és el pressupost que s'ha marcat la Maria Alsina, una barcelonina que aquest diumenge ha sortit a comprar "una jaqueta, unes botes i quatre coses que necessitava". Alsina ha explicat que sempre aprofita els períodes de rebaixes per comprar més barat, i que surt amb un pressupost planificat per no excedir-se. "Però de vegades pot variar una mica", ha reconegut.

L'Álvaro Bernaus també creu que s'han d'aprofitar els períodes de descomptes però per comprar coses que realment es necessiten. "Hi ha descomptes, has d'anar buscant el que necessites però tampoc s'ha de comprar per comprar", ha declarat. Ell ha aprofitat les rebaixes per adquirir unes bambes que ja havia vist abans i que necessitava.

L'Anna Congost, amb unes quantes bosses a la mà, ha explicat que ha trobat "una mica de tot" pel que fa als descomptes, algunes grans rebaixes i d'altres on la diferència no és tan gran. Congost ha afegit que hi ha botigues que ja han tret a la venda productes de la nova col·lecció i això genera "una mica de dubte".

Aquesta compradora ha valorat molt positivament que les botigues obrin el primer diumenge de les rebaixes ja que creu que així faciliten als treballadors que es puguin acostar fins a les botigues. "La gent pot sortir tranquil·lament sense cap pressa", ha remarcat.

Després de tres dies de gran afluència als punts comercials, els ciutadans tindran fins el proper 6 de març per aprofitar els descomptes que ofereixen les botigues.

stats