CRISI FINANCERA
Economia 23/07/2012

El jutge rebutja interrogar Rato abans de decidir si intervé Bankia

El magistrat de l'Audiència Nacional ha ajornat fins dimecres que ve la vista sobre la intervenció de l'entitat. Serà llavors quan interrogarà els representants legals de Bankia i la seva matriu, BFA

Efe
1 min

BarcelonaEl jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha rebutjat prendre declaració a l'expresident de Bankia Rodrigo Rato abans de decidir si intervé judicialment l'entitat financera i substitueix els actuals gestors per un administrador, tal com sol·licitava la formació política UPyD.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han assenyalat fonts jurídiques, el jutge ha ajornat la vista sobre la intervenció de l'entitat fins al proper dimecres, quan ha acordat practicar l'interrogatori judicial dels representants legals de Bankia i de la seva matriu, Banc Financer i d'Estalvi (BFA).

Així mateix, el jutge ha acordat rebre a prova l'incident de mesures cautelars sol·licitat per UPyD, encara que ha rebutjat una altra sèrie de proves testificals sol·licitades, com la declaració del representant legal del FROB, de l'auditor de Deloitte que va fer l'informe de Bankia i de BFA, així com la presa de declaració d'un representant de Caja Canarias.

Després de la celebració de la vista, l'advocat de l'acusació popular Andrés Herzog s'ha mostrat satisfet, encara que ha lamentat que el jutge no hagi estat "més valent" i hagi cridat a declarar Rato abans que comparegui al Congrés dels Diputats dijous que ve.

stats