ENTITATS FINANCERES
Economia 11/05/2011

El recolzament d'Alemanya facilita a Draghi el lloc de president del BCE

El president francès, Nicolas Sarkozy, va donar el 26 d'abril el seu explícit suport al candidat. Un dia després, la vicepresidenta segona del govern espanyol, Elena Salgado, assegurava que Draghi és un "candidat excel·lent"

Efe
1 min

FrankfurtEl recolzament d'Alemanya al governador del Banc d'itàlia, Mario Draghi, li assegura pràcticament el lloc de president del banc Central Europeu (BCE), en substitució de Jean-Claude Trichet.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El govern de la cancellera alemanya, la cristianodemòcrata Angela Merkel, ha anunciat avui oficialment que recolzarà la candidatura de Draghi a la presidència de l'entitat monetària europea.

Alemanya ha sigut l'últim dels quatre països més grans de l'eurozona en recolzar Draghi, qui ha defensat en els últims mesos la necessitat de pujar els tipus d'interès a l'àrea de l'euro.

En el cas que la candidatura de Draghi sigui presentada, el Govern federal "li donarà suport", va dir el viceportaveu oficial de l'Executiu germànic, Christoph Steegmans, en roda de premsa a Berlín.

El president francès, Nicolas Sarkozy, va donar el 26 d'abril el seu explícit suport a Draghi. Un dia després, la vicepresidenta segona del govern espanyol, Elena Salgado, assegurava que Draghi és un "candidat excel·lent".

Draghi arribarà al BCE en un moment en què la zona de l'euro lluita contra una crisi d'endeutament sobirà que ha obligat Grècia, Irlanda i Portugal a sol·licitar el rescat de la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional.

stats