Economia 02/11/2011

Grècia votarà si vol sortir de l'euro el 4 de desembre

Papandreu confirma que hi haurà referèndum sobre la continuïtat de Grècia a l'euro. Els 8.000 milions del primer rescat no es reemborsaran fins que es coneguin els resultats de la consulta

Dani Sánchez
1 min
Merkel i Sarkozy / REUTERS

BarcelonaLa cancellera alemanya Agnela Merkel i el president francès Nicolas Sarkozy han confirmat aquest dimecres després de la cimera del G-20 que ha tingut lloc a Canes que Grècia farà el dia 4 o 5 de desembre un referèndum sobre la continuïtat del país en l'euro.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El primer ministre grec, Iorgos Papandreu, ha comparegut després davant els mitjans i ha confirmat el què han avançat els seus homòlegs. Hi haurà referèndum i serà, amb tota probabilitat, el dia 4 de desembre. Papandreu ha dit també que els grecs hauran de decidir "si continuen a l'euro" tot i que ha assegurat que "és d'hora per discutir sobre les paraules".

Els dirigents han dit que Europa està preparada per ajudar a Grècia i han confirmat que el darrer tram del primer pla de rescat, de 8.000 euros, no seran reemborsats fins que es conegui del resultat de la consulta, al igual que les mesures de rescat acordades en la cimera de líders de la setmana passada.

Merkel ha dit que volen "que Grècia es quedi en l'euro", però que hauran de ser els grecs els que ho decideixin.

stats