Economia 20/09/2011

Els empresaris europeus volen noves reformes laborals a Espanya

L'organització creu que els canvis que s'han fet van en la bona direcció, però cal aprofundir-hi. Defensa, entre d'altres, el nou contracte de formació per a joves

Efe
1 min

Brussel·lesLa patronal europea, BusinessEurope, considera insuficient la reforma laboral vigent a Espanya i demana canvis més profunds en matèria de contractació, que considera encara massa rígida.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Les mesures no són suficients, tot i que van en la direcció adequada", ha dit el director del departament d'Assumptes Socials de la patronal, Steven D'Haeseleer. Ha afegit que els efectes de les reformes fetes encara s'han de veure.

D'Haeseleer ha titllat d'ineficient el sistema de contractació pública espanyol i ha dit que la contractació indefinida és massa rígida i acaba afavorint l'elevada temporalitat del mercat de treball. La taxa de temporalitat, del voltant del 20% supera amb escreix la d'altres països europeus. Àustria, per posar un exemple, té una taxa que no arriba al 4%.

El director general de la patronal, Philippe de Buck, ha defensat mesures com el nou contracte de formació per a menors de 30 anys que fa poc s'ha aprovat a Espanya. "Els contractes de formació no són precaris, són una oportunitat per aconseguir un lloc de feina permanent", ha defensat.

La patronal, que avui ha presentat recomanacions per millorar el mercat de treball a Europa, ha expressat la seva especial preocupació per l'elevat atur dels joves. A la UE hi ha 5,1 milions de joves menors de 24 anys a l'atur.

stats