Economia 24/05/2012

El contracte d'emprenedors amb acomiadament lliure s'eliminarà quan l'atur baixi del 15%

El pacte PP-CiU permet tirar endavant aquesta i altres esmenes, com que en cas d'ERO es pugui sol·licitar la mediació de l'administració o l'arbitratge en qualsevol moment del període de consultes

Agències
2 min

MadridL'acomiadament lliure en l'anomenat contracte d'emprenedors que va aprovar el PP en la reforma laboral serà vigent només fins que l'atur baixi del 15%, segons han pactat aquest dijous PP i CiU fruit de l'esmena que va presentar la federació. Aquest decreixement, però, segons les previsions del mateix executiu, trigarà uns anys a donar-se, ja que l'atur està en plena escalada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El contracte a emprenedors, segons el decret del govern espanyol, el podien fer empreses de menys de 50 treballadors i incloïa un període de proves d'un any en què el treballador podia ser acomiadat sense rebre cap compensació. Aquestes condicions es mantindran fins que la taxa de desocupació, ara per sobre del 20%, baixi del 15%.

A més, aquest tipus de contracte permet que la persona contractada percebi fins al 25% de l'atur que li quedi, mentre que l'empresa rep una bonificació per contractar aquest aturat de fins al 50% de les quotes.

La vigència limitada fins que l'atur baixi del 15% també afectarà les condicions dels contractes de formació i aprenentatge, segons l'acord entre CiU i el PP. El contracte de formació es pot fer ara a joves de fins a 30 anys, amb una vigència d'entre un i tres anys, i es pot encadenar dins la mateixa empresa sempre que sigui per fer feines diferents.

El contracte obre la possibilitat de fer la formació dins la mateixa empresa (entre el 15% i el 25% de la jornada), quan abans obligava que la formació fos fora i presencial, i rep una bonificació si es transforma en indefinit de fins al 100% en les quotes de la Seguretat Social. Tot plegat deixarà de ser vigent quan es baixi del 15% d'atur.

En total, el govern espanyol ha acceptat 26 esmenes dels grups parlamentaris. El nucli de la reforma, però, segueix en vigor, tal com ja va advertir la ministra de Treball, Fàtima Báñez.

stats