Economia 10/02/2012

Reforma feta "amb traïdoria" o "necessària"? 10 reaccions a la nova llei laboral

Els sindicats no aproven la nova reforma i no descarten mobilitzacions. La patronal, dividida entre els suports i els retrets al decret

Ara
1 min

Barcelona1. UGT: El secretari de la UGT, Josep Maria Àlvarez, ha assegurat que la reforma laboral està "feta per satisfer els mercats" i elaborada "amb traïdoria". Tot i que no ha descartat una vaga general, ha assegurat que cal debatre amb els treballadors la resposta.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

2. Autònoms: Les patronals ATA i UATAE han celebrat la deducció de 3.000 euros per a empreses de menys de 50 treballadors si contracten un menor de 30 anys.

3. Foment del Treball: La patronal catalana considera que la nova llei laboral és "desigual i limitada".

4. PIMEC: La patronal de l'empresa petita i mitjana ha valorat positivament la reforma, que introdueix "canvis importants" i va "en la bona direcció".

5. CEOE i CEPYME: Les dues patronals consideren que la reforma va "en la bona direcció" per recuperar l'ocupació.

6. CiU: Josep Antoni Duran i Lleida creu que la reforma és "neccesària", però no serveix per crear llocs de treball a curt termini.

7. IU: Cayo Lara ha demanat mobilitzacions per frenar la retallada dels drets dels treballadors.

8. ERC: Alfred Bosch ha lamentat que sigui més fàcil acomiadar treballadors i ha dit que la reforma no generarà llocs de treball.

9. PSC: Collboni ha considerat que la reforma és "regressiva" i que no servirà per crear ocupació.

10. ICV: Joan Coscubiela ha assegurat que el seu grup s'oposarà "amb contundència" a la nova llei i se sumaran a totes les mobilitzacions que plantegin els sindicats.

stats