CRISI DEL DEUTE
Economia 05/08/2011

Berlusconi anuncia noves reformes econòmiques al dictat d'Europa

El primer ministre italià es compromet a accelerar l'estratègia d'austeritat en alguns punts

Efe
1 min

RomaEl primer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha anunciat avui noves reformes econòmiques que han estat consensuades amb altres líders de la Unió Europea (UE) i s'ha compromès a accelerar l'aplicació d'alguns punts del pla d'austeritat presentat fa unes setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Berlusconi ha destacat que, entre les noves mesures que aplicarà, hi ha la introducció dins la Constitució de l'exigència d'equilibri dels comptes públics. Aquest punt, va dir, s'abordarà la propera setmana al Parlament.

La pressió dels mercats sobre Itàlia aquesta setmana, tot i haver-se relaxat avui, ha empès el primer ministre a donar els senyals que Europa exigeix als països per demostrar que s'estan fent reformes de debò.

Les comissions d'Assumptes Constitucionals i de Comptes del Parlament italià han suspès vacances per començar la setmana que ve a treballar sobre aquest canvi que es vol introduir a la Constitució.

La crisi que viu Itàlia és compartida en molts aspectes amb l'espanyola i precisament avui Berlusconi ha contactat per telèfon amb el president José Luis Rodríguez Zapatero per comentar la situació econòmica que travessen tots dos estats.

stats