ECONOMIA
Economia 04/08/2011

La prima de risc es relaxa poc abans que l'Estat intenti col·locar més deute

Després d'arribar ahir als 407 punts, avui ha baixat fins als 360, 20 menys que en l'obertura. L'Estat intentarà captar avui 3.500 milions mentre els inversors estan a l'expectativa de la reunió del BCE

Agències
1 min

MadridLa prima de risc espanyola es troba al voltant dels 360 punts bàsics, poc després que s'hagi iniciat la sessió a la borsa. L'alerta, doncs, es relaxa, ja que l'indicador ha perdut 20 punts bàsics respecte a la dada amb què va tancar ahir i gairebé 50 respecte al màxim, establert ahir en els 407 punts. La situació és notablement més calmada que en els últims dies, a l'espera de la subhasta que celebra avui el Tresor espanyol i de la reunió del Banc Central Europeu (BCE). 



Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Subhasta de bons

El Tresor espanyol espera captar fins a 3.500 milions d'euros amb una subhasta de bons a tres anys, en què la clau estarà en el tipus d'interès que hagi d'assumir l'Estat. En l'última licitació, el 7 de juliol, l'interès al qual es va col·locar el deute públic va pujar al 4,32%. 



Reunió del BCE

A més, els inversors estan pendents de la reunió mensual del BCE, amb l'esperança que l'entitat anunciï que comprarà deute dels països perifèrics, cosa que no fa des del març passat.

El rendiment que ha d'oferir el bo espanyol a deu anys perquè els inversors el comprin en lloc de l'alemany queia al 6,05%, enfront del 6,27% de l'obertura. A la resta dels països perifèrics de la zona de l'euro, Grècia veia pujar el seu risc fins als 1.255 punts bàsics, des dels 1.221 de l'obertura, igual que Irlanda, que el situava en 819, enfront dels 799 de primera hora.

stats