Industria
Economia 28/07/2011

Repsol guanya 1.344 milions, un 0,4% més, afectada pel conflicte libi

La petroliera Repsol va guanyar 1.344 milions en la primera meitat de l'any, un 0,4 % més. Les xifres estan afectades per la caiguda de la producció a causa del conflicte libi i per les vagues a Argentina.

Efe
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } La petroliera Repsol va guanyar 1.344 milions en la primera meitat de l'any, un 0,4 % més que en el mateix període de l'any 2010, unes xifres afectades per la caiguda de la producció pel conflicte libi i les vagues a Argentina.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha comunicat avui l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la millora dels preus internacionals del cru, la recuperació del negoci químic i els resultats de la seva divisió de GNL han compensat la caiguda de la producció i han permès mantenir el benefici.

No obstant això, els resultats d'explotació s'han reduït un 9,4%, fins arribar als 2.722 milions d'euros.

La petroliera detalla que va tancar la primera meitat de l'any amb una caiguda de la producció d'hidrocarburs del 10,1% per "factors circumstancials" com la suspensió d'operacions a Líbia des del passat mes de març, la menor producció, per tasques de manteniment, a Trinidad i Tobago, i la moratòria al Golf de Mèxic. Al costat d'això, també destaca que va afectar a la producció la paralització parcial de l'activitat a Argentina per vagues que ja han estat resoltes.

stats