CRISI ECONÒMICA
Economia 13/06/2012

Gairebé un 60% dels experts consultats per Reuters veuen "probable" un rescat sobirà d'Espanya

Fa un mes, tan sols una quarta part dels consultats creia en aquesta possibilitat, que ha guanyat credibilitat després de l'anunci del rescat bancari

Acn
1 min

LondresL'estat espanyol seguirà aviat Portugal, Irlanda i Grècia en necessitar un rescat sobirà internacional, ha assegurat una majoria dels economistes entrevistats per Reuters només alguns dies després que Madrid acordés 100.000 milions d'euros per salvar els bancs. 35 dels 59 analistes, d'Europa i els Estats Units, han dit que és "probable" o "molt probable" que Espanya necessiti ajuda internacional per al finançament estatal en els propers 12 mesos, mentre que els altres 24 han dit que era "improbable". Això contrasta amb una enquesta realitzada per Reuters a l'abril, quan només un de cada quatre van dir que Espanya necessitaria un rescat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els costos de finançament d'Espanya van arribar al seu màxim des de l'era de l'euro aquest dimarts, acostant-se perillosament al 7% per als bons a deu anys. I és per això que alguns analistes pronostiquen que la situació no es pot prolongar durant molt de temps. La prima de risc va pujar tot i l'acord de rescat del diumenge passat, segons el qual l'Eurogrup es va comprometre a donar un màxim de 100.000 milions d'euros a les entitats bancàries espanyoles.

Sobre la continuïtat de Grèica a l'euro, 37 dels 59 analistes preguntats han pronosticat que la unió monetària de l'euro sobrevisqui en la seva forma actual durant almenys d'un any, tot i que enmig d'una economia "molt dèbil" a causa dels grans obstacles que els líders europeus afronten a l'hora d'intentar resoldre la crisi del deute sobirà.

stats