CRISI DEL DEUTE
Economia 09/05/2011

La revisió del rescat de Grècia divideix la UE

Revisar el pla de salvament financer grec sembla inevitable, però la mesura compta amb una forta oposició entre alguns estats membres, encapçalats pel Regne Unit

Agències
1 min

BarcelonaEl nou pla d'ajuda a Grècia que es va discutir divendres en una reunió –en un principi secreta– a Luxemburg ha posat en peu de guerra Londres i Hèlsinki, contraris a participar en un nou rescat econòmic que defensen economies com l'alemanya i la francesa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre de Finances britànic, George Osborne, ja va advertir que no era partidari d'un "segon rescat" a l'economia grega. En una entrevista a la BBC va insistir en què la participació en el rescat de Portugal ja la va fer a contracor, ja que era un pacte signat pel seu predecessor en el càrrec.

D'altra banda, la revisió del pla grec també ha despertat les demandes irlandeses on el govern ja ha advertit que fer concessions amb Atenes també haurà d'implicar revisar els termes del rescat d'Irlanda.

Tot plegat afegeix pressió a la UE i fa trontollar la confiança dels mercats en la qual s'ha anat treballant mitjançant els plans de rescat d'aquestes dues economies membres i, més recentment, de Portugal.

La trobada d'alguns ministres de Finances europeus divendres passat a Luxemburg, on Elena Salgado hi va anar en representació espanyola, va posar sobre la taula una qüestió que serà l'eix central de la reunió que tots els responsables d'aquesta àrea a la zona euro tenen prevista el proper 16 de maig.

stats