Economia 10/07/2012

De Guindos qualifica de "francament positiu" l'acord polític sobre el rescat bancari espanyol

El ministre d'Economia assegura que l'ajuda europea tindrà molt bones condicions per a l'Estat i els préstecs es faran a un interès inferior al 3%. Aquesta matinada, l'Eurogrup ha acordat mobilitzar 30.000 milions d'euros per als bancs espanyols abans de finals de mes

Laia Forès
1 min

Brussel·lesNo es coneixen encara tots els detalls del rescat bancari espanyol, però el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat que que és un acord "francament positiu" amb unes condicions favorables per a Espanya. De Guindos ha revelat que l'interès que pagarà l'Estat pels crèdits podria ser inferior al 3%, una xifra molt més baixa que l'interès que Espanya paga per finançar-se als mercats, que actualment ronda el 7%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Crec que és un acord francament positiu des del punt de vista de la recapitalització de les entitats espanyoles i per garantir la solvència d'una part del sistema financer espanyol", ha dit De Guindos aquest matí, a l'entrada de la reunió de l'ECOFIN. Els ministres d'Economia de la zona euro han arribat aquesta matinada a un acord polític sobre el rescat bancari espanyol després d'hores de negociacions i han acordat el primer tram de l'ajuda europea: Espanya rebrà abans de finals de mes 30.000 milions d'euros per sanejar les entitats.

Tot i que la Unió Europea ha deixat clar a Espanya que ha d'impulsar retallades addicionals aquest any per reduir el dèficit i Brussel·les vigilarà molt més que abans les finances espanyoles, De Guindos insisteix que "no hi ha compromisos addicionals" per part del govern espanyol i que el rescat bancari i la qüestió del dèficit són dos temes "absolutament independents". Avui la UE aprovarà formalment prorrogar un any més, fins al 2014, el termini que té l'Estat per reduir el dèficit per sota del 3% del PIB.

stats