Economia 09/06/2012

Arrenca la reunió de l'Eurogrup per negociar el rescat de la banca espanyola

Els ministres d'Economia europeus han començat una trobada per videoconferència que s'espera clau per decidir la sortida de la crisi del sistema financer espanyol

Ara
1 min

BarcelonaTots els ministres d'Economia de l'eurozona estan connectats via telemàtica des de les 16 hores en una convocatòria d'urgència motivada per l'eventual rescat al sistema bancari espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'informe que l'FMI ha avançat de matinada, on apunta a unes necessitats de 40.000 milions d'euros per sanejar el sector financer, se suma a la pressió creixent d'alguns estats d'Europa per buscar una solució duradora als problemes que arrosseguen els bancs espanyols.

Tot aboca el govern de Mariano Rajoy a demanar formalment el rescat als socis europeus per fer front al sanejament bancari, tot i que l'executiu es manté en silenci almenys fins a conèixer les impressions i el resultat de la trobada que ara mateix hi ha en marxa entre els ministres de la zona euro.

És possible que l'executiu espanyol decideixi oficialitzar la petició d'ajuda després de la trobada, tot i que el govern no ho ha confirmat.

stats