Economia 04/03/2011

L'Estat pagarà el cost que li suposi al Govern rebaixar el preu dels bitllets de tren

El descens de la velocitat màxima als 110 km/h i la rebaixa d'un 5% dels bitllets de Rodalies i Mitja Distància duraran quatre mesos prorrogables

Miquel Codolar
1 min

MadridEl ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha explicat que de les vint mesures que ha aprovat el Consell de Ministres per estalviar energia, el descens de la velocitat màxima als 110 km/h i la rebaixa del preu dels bitllets de trens de Rodalies i Mitja Distància s'aplicaran durant quatre mesos prorrogables. Rubalcaba ha insistit que la mesura afectarà totes les administracions públiques, però després de les queixes de Catalunya i la comunitat de Madrid ha exposat que convocarà els representants autonòmics perquè l'Estat està disposat a assumir-ne el cost ja que considera "molt important" impulsar les mesures. "Estem disposats a posar-hi els diners, però caldrà veure quin és el resultat de la mesura, perquè esperem que més gent agafi el tren si baixes el preu, caldrà fer un càlcul i al final una liquidació", ha indicat Rubalcaba.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El Consell de Ministres ha aprovat un pla de 20 mesures d'estalvi energètic per "responsabilitat i coherència" i perquè l'Estat ha de comprar a fora el 75% de l'energia que consumeix, ha explicat el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián. Rubalcaba, ha reconegut que "les mesures no són populars" però que l'Estat té la "necessitat" d'impulsar mesures d'estalvi. Les mesures han de servir per reduir un 5% les importacions de petroli que són 2.300 milions d'euros i emetre 12,5 tones menys de CO2. A part de la velocitat de les autopistes i autovies i la rebaixa del preu dels trens s'han aprovat mesures "que afecten al transport, la mobilitat, l'edificació, la il·luminació i una campanya que costarà sis milions d'euros per fomentar la conducció eficient i el pla renove dels electrodomèstics.

stats