Economia 03/12/2010

El govern espanyol encareix el tabac "per raons sanitàries" i preveu recaptar 780 milions d'euros

La decisió de traslladar l'impost al preu final és de les empreses tabaqueres. La marca més venuda podria costar, a partir de demà, 3,60 euros.

Joan Rusiñol
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El govern espanyol preveu recaptar 780 milions d'euros extra amb aquesta apujada impositiva. La vicepresidenta Elena Salgado -que va ser ministra de Sanitat- argumenta la decisió del Consell de Ministres amb raons de salut pública, si bé admet que aquesta xifra suplementària li permetrà compensar la disminució d'ingressos per les rebaixes fiscals aprovades avui.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ara cal veure com les empreses tabaqueres repercuteixen aquesta alça al preu final que paga el consumidor però fàcilment això es pot traduir en un augment d'uns 20 cèntims de mitjana. Es té molt en compte el preu que es paga pel tabac a Portugal per evitar una guerra de preus. Tot i això, els fumadors paguen encara menys pel tabac a Espanya que no pas a França o Alemanya. Elena Salgado recorda, a més, que aviat entrarà en marxa la nova llei del tabac i que aquesta alça d'impostos encaixa amb la filosofia de la llei.

La vicepresidenta Salgado, que ha comparegut en roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, ha assegurat que no hi haurà més apujdaes d'impostos. Segons ha dit, el pla de consolidació fiscal que va desenvolupant l'executiu està donant "els resultats previstos". La feina que es va fent, diu, està donant fruits.

stats