SECTOR FINANCER
Economia 08/12/2010

Els directors dels bancs britànics rescatats podrien pagar sancions de la seva butxaca

L'autoritat financera del país (FSA) creu que la mesura evitaria que els directius prenguessin riscs excessius, segons la BBC

Redacció
1 min

BarcelonaEls caps dels bancs britànics que van haver de ser rescatats poden enfrontar-se a sancions per haver pres males decisions que han posat en perill aquestes entitats. Així ho ha fet saber el president de l'Autoritat de Serveis Financers (FSA en les seves sigles en anglès), Lord Turner, a la BBC.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Turner proposa que els directors d'aquests bancs siguin sancionats a pagar l'equivalent als dividends que han rebut en dos anys. Creu que una mesura d'aquestes característiques evitaria que en un futur els directius del sector financer prenguin riscs excessius en les seves decisions. Aquesta norma que estudia el Regne Unit ja s'aplica a Estats Units. El president de la FSA considera que la mesura representaria un càstig per "comportaments equivocats o estúpids, no per comportaments il·legals".

L'anunci de Lord Turner a la BBC es produeix després que alguns membres del Govern de David Cameron critiquessin la decisió de la FSA de no publicar els resultats de la investigació de la fallida del Royal Bank of Scotland. L'Autoritat de Serveis Financers va considerar que no havia de sancionar els caps d'RBS per la seva actuació en la deriva del banc, que finalment va haver de ser rescatat l'octubre de 2008, després de la compra de part de l'holandès ABN Amro. Actualment, el Regne Unit posseeix un 80% de l'RBS.

stats