Economia 14/11/2012

Un 30% de comerços tanquen per la vaga general, segons la Confederació de Comerç de Catalunya

Més de la meitat dels mercats municipals de Barcelona no han obert i el seguiment de la protesta és superior al del 29-M

D.s.u.
1 min

BarcelonaEl tancament de comerços per la vaga general ha estat d'entre el 25% i el 30%, segons la Confederació de Comerç de Catalunya. Es tracta bàsicament de les botigues ubicades als eixos i carrers comercials de les ciutats. L'organització empresarial assegura que en el 90% dels casos es treballa dins la botiga fent altres feines.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El sector comercial de la ciutat de Barcelona ha decidit majoritàriament no obrir portes aquest dimecres de vaga general, segons la Confederació. Més de la meitat dels mercats municipals de la ciutat no han obert, un seguiment superior a l'anterior aturada, segons les mateixes fonts. Dels que han obert, només tres, a la zona alta de la ciutat, han tingut activitat normal, amb el 100% de les parades en funcionament.

Pel que fa a la resta de comerços, la patronal de botiguers ha explicat que el seguiment ha estat molt més majoritari entre els comerços del centre de la ciutat, on la majoria de les botigues estan tancades. Destaca un seguiment del 95% al barri de Sant Antoni. En canvi, a la resta de barris i a l'àrea metropolitana el seguiment ha estat menor.

stats