Economia 26/03/2012

L'acord pels serveis mínims el 29-M es tancarà aquest vespre

El conseller d'Empresa i Ocupació s'ha reunit amb els secretaris generals de CCOO i UGT, però la decisió final es prendrà després de les converses amb la patronal, al llarg del dia d'avui. L'acord es publicarà aquest dimarts al DOGC

Elena Freixa
1 min
Sindicats i Generalitat reunits aquest dilluns a la seu del Departament d'Empresa i Ocupació / ACN

BarcelonaL'acord de serveis mínims a Catalunya es fa esperar. La negociació continua entre sindicats i Govern, després d'una primera trobada entre el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i els líders de CCOO i la UGT a Catalunya aquest matí.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Ara mateix ens allunya res i tot", ha resumit el secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez, que ha dit que les discrepàncies sobre el transport no són ara mateix l'únic element que es negocia amb la Generalitat.

Davant la temptació que se'ls posi damunt la taula un acord semblant al que s'ha aconseguit a d'altres comunitats com la de Madrid, els sindicats han advertit que no l'acceptaran. "Demanem el ple exercici de l'autogovern a la Generalitat", ha insistit Álvarez.

"Hem de ser capaços, com sempre hem fet, de fer un acord des de Catalunya i per a Catalunya", ha advertit el secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego. "La realitat social catalana és diferent i no acceptarem cap acord de serveis construït a un altre lloc", ha afegit.

L'acord de la Comunitat de Madrid preveu uns mínims de transport d'entre el 25% i el 30% durant tot el dia de vaga, mentre que l'acord que defensen aquí els sindicats (que és el mateix que es va pactar fa dos anys per la vaga general) planteja mínims només durant dues franges d'hora punta al matí i a la tarda.

Més enllà dels transports, a la mesa de negociació de la Generalitat també s'han de pactar els mínims a sanitat, educació i justícia.

L'acord s'ha de publicar aquest dimarts al DOGC per complir amb la llei que dicta que s'han de donar a conèixer 48 hores abans de la vaga.

stats