Economia 29/11/2010

Sharp redueix capital per compensar les seves pèrdues

El futur de la fàbrica de Sant Cugat del Vallès es decidirà en els propers mesos

Ignasi Pujol
1 min

BarcelonaEl fabricant de televisors japonés Sharp s'ha vist obligat a reduir el seu capital social per compensar les pèrdues dels dos últims anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Concretament, la filial espanyola del grup ha reduït capital en 20 milions d'euros, xifra equivalent al 64% del capital. Aquesta mesura, decidida durant l'última junta d'accionistes, té l'objectiu de restablir el requilibri patrimonial.

L'empresa, que des de fa vint anys es dedica a la fabricació de televisors a Sant Cugat del Vallès, va registrar unes pèrdues d'11 milions d'euros durant el passat exercici, que es sumen als 14,5 milions de l'any anterior. Fonts de Sharp han declinat fer declaracions sobre aquesta operació.

La baixada dels preus i la competència asiàtica han afectat la competitivitat de les plantes d'electrònica de consum europees. De fet, a l'estiu Sony va anunciar el tancament de la seva fàbrica de Viladecavalls, tot i que en aquest cas s'ha trobat una fòrmula imaginativa, ja que els grups catalans Ficosa i Comsa Emte es faran càrrec de la instal·lació i mantindran els llocs de treball.

Sharp té prop de 400 treballadors a Sant Cugat i en els darrers temps ha aprovat dos expedients de regulació de l'ocupació (ERO) temporals. Està previst que el futur de la fàbrica catalana de Sharp es decideixi durant l'any vinent.

stats