MOTOR
Economia 16/01/2012

Els sindicats de Seat accepten cobrar en funció dels resultats de l'empresa

El conveni introdueix noves mesures de flexibilitat per adequar la fàbrica a futurs augments de producció

Efe
2 min
A PUNT PER SALPAR Fins a 250 Seats preparats  per embarcar al vaixell que els portarà fins al port xinès de Tianjin.

BarcelonaEl president de Seat, James Muir, i el sindicat UGT han signat avui el nou conveni col·lectiu que estarà en vigor de 2011 a 2015 i que recull, per primera vegada, una formula salarial que té en compte l'IPC real i els resultats de l'empresa.El conveni, el més important de la indústria catalana pel pes i influència de Seat, ha estat subscrit en solitari per UGT, amb majoria absoluta en el comitè d'empresa, mentre que s'han quedat fora de l'acord els altres dos sindicats amb representació a l'empresa, CCOO i CGT.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El text estableix un augment anual igual a l'IPC, amb clàusula de revisió per garantir l'IPC real, i contempla un increment addicional vinculat al resultat operatiu de la firma.Entre els punts més destacats es troba la introducció de noves mesures de flexibilitat per adequar la factoria a futurs augments de producció, el que situa la fàbrica de Martorell (Baix Llobregat) en bones condicions per optar a l'adjudicació de models dins del grup Volkswagen.

La feina de cap de setmana s'incrementa, en passar dels 39 actuals només els dissabtes al matí a un màxim de 42, a més d'una ampliació addicional de torns, i se'n podran realitzar altres d'addicionals perquè la fàbrica pugui obrir durant 328 dies a l'any si és necessari.

Després de signar el conveni, James Muir ha expressat la seva satisfacció per l'acord que ha qualificat d'"històric"."Els nostres treballadors han realitzat un exercici de maduresa i entenen que l'augment de la competitivitat passa per la flexibilitat laboral i per modernitzar i integrar nous conceptes vinculats als resultats financers de l'empresa", ha dit.

De la seva banda, el president del comitè d'empresa, Matías Carnero, ha apuntat: "hem aconseguit l'estabilitat de tota la plantilla" i ha valorat que s'obri la porta a remuneracions addicionals en funció de la millora dels resultats de Seat "en un moment en què en molts sectors s'apliquen congelacions salarials".

Quan el resultat operatiu de la companyia sigui negatiu (la situació actual de Seat), per cada 25 milions d'euros que es millori el resultat previst s'afegirà un 0,1% a les taules salarials, amb un màxim del 0,5%. En els anys en què el resultat operatiu sigui positiu, s'establirà una paga única de fins a 500 euros, que es distribuirà pel que fa als següents percentatges: un 30 % per l'obtenció d'un resultat positiu, un 30% per productivitat i un 40% per qualitat.

Amb aquest conveni, Seat es converteix en pionera a Espanya en aplicar una pujada salarial que vincula una part del sou als resultats operatius de l'empresa.

A més, a la firma d'aquest conveni la direcció abonarà un pagament de 250 euros a cada treballador de conveni i aquests gaudiran de cinc dies addicionals a la seva bossa d'hores. L'acord també preveu un pla de jubilacions parcials amb contracte relleu i un programa de lísing de vehicles durant la vigència del conveni.

El conveni, que afecta uns 14.000 treballadors de manera directa, ha estat subscrit avui després que el principi d'acord fos ratificat en una consulta pels afiliats de la UGT.

stats