CONTRA LES RETALLADES
Economia 15/09/2012

Els sindicats esperen una marxa massiva a Madrid

T.g.
2 min

BARCELONA.Més de 12.000 catalans convocats pels sindicats CCOO, UGT i USO i per un gran nombre d'organitzacions socials confluiran avui a Madrid per manifestar-se contra les polítiques d'austeritat i les retallades socials. La delegació catalana aportarà uns 200 autocars i molts vehicles particulars que es trobaran aquest matí al carrer madrileny d'Alcalá, on formaran una de les columnes que marxarà fins la plaça de Colón, des d'on es realitzarà la gran concentració al migdia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La delegació del govern de la capital de l'Estat espera que aquesta marxa pugui concentrar fins a mig milió de persones, però és que, a més, la central CGT també ha convocat una altra manifestació. Al final, la delegació del govern preveu que coincideixin fins a deu protestes pels carrers de Madrid.

Els tres sindicats majoritaris confien que la convocatòria serveixi per legitimar la convocatòria d'un referèndum sobre les retallades. En aquest sentit es va pronunciar ahir el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo. El líder de la UGT, Cándido Méndez, va argumentar que la mobilització ajudarà a plantejar alternatives als ajustos aprovats per les administracions central i autonòmiques.

Per la seva banda, els màxims responsables de CCOO, UGT i USOC a Catalunya, Joan Carles Gallego, Josep Maria Álvarez i Antònia Gil, respectivament, van destacar en la presentació de la manifestació que les 12.000 persones mobilitzades des de Catalunya ja són una mostra de la importància de la convocatòria, perquè triplica les últimes realitzades. Ens hem de remuntar als anys 80 amb la manifestació contra l'ingrés d'Espanya a l'OTAN per parlar de xifres similars.

Els tres representants dels treballadors van remarcar que s'han de potenciar les polítiques d'estímul econòmic en comptes de les retallades. Joan Carles Gallego va demanar la dimissió del ministre d'Economia, Luis de Guindos, que dimecres va afirmar que perillen les prestacions socials.

stats