Economia 14/07/2012

Els sindicats fan una crida a la mobilització general el 19 de juliol per protestar contra les retallades

Toxo i Méndez demanen que Rajoy es sotmeti a un nou debat d'investidura i que consulti el paquet de retallades amb els ciutadans

Efe
2 min
Els secretaris generals d'UGT, Cándido Méndez i de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, avui / EFE

MadridEls principals sindicats de l'Estat han fet una crida, aquest dissabte, a tots els ciutadans espanyols perquè surtin a manifestar-se el proper 19 de juliol per protestar contra les retallades que està duent a terme el govern central.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Frau democràtic, classista, venjatiu, cop als serveis públics i full de ruta per empobrir la població han estat alguns dels qualificatius que els secretaris generals de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, i d'UGT, Cándido Méndez, han utilitzat per explicar els nous configuració del Govern. En roda de premsa, Toxo i Méndez també han criticat l '"ús" que el Govern va fer ahir del rei Joan Carles, que va presidir el Consell de Ministres deliberatiu que va precedir el formal, en què es va aprovar un ajust de 65.000 milions d'euros.

Segons Toxo, el Govern podria haver evitat aquest "espectacle" i el rei alguns comentaris que va fer sobre els nous ajustos perquè només coneixia les grans línies.

Per expressar el rebuig "absolut" a aquestes retallades, CCOO i UGT han convocat per al pròxim 19 de juliol unes 80 manifestacions a tot Espanya. D'altra banda, Méndez ha destacat a més que no descarten cap tipus de mobilització, inclosa la vaga general.

Demanen que el president del govern es sotmeti a un nou debat d'investidura i que sotmeti "aquest nou programa electoral que no té res a veure amb el que van presentar" a la consulta dels ciutadans.

El secretari general de CCOO ha precisat que, al setembre, hi haurà una "gran mobilització". "De quin tipus, ja veurem, no volem anticipar res perquè volem consensuar-la", ha indicat Toxo, que ha advertit que això "no acaba en quatre dies" i "tindrà una contestació fortíssima. Innovarem". Cándido Méndez ha avisat que la intenció de CCOO i UGT és fer un "calendari (de protestes) que abasti fins a final d'any".

Preguntats per l'actuació policial en la manifestació dels miners, Méndez ha dit que estan molt preocupats per les directrius que s'estan donant a la policia. "Pensem que hi pot haver una deriva per intentar sufocar l'expressió del rebuig social", ha denunciat Méndez, que ha posat l'exemple de l'actuació policial en la manifestació dels miners, on ha dit que es van utilitzar les furgonetes antiavalots per tallar la marxa de la protesta, que estava convocada i tenia un itinerari conegut. Ignacio Fernández Toxo ha demanat al Ministeri d'Interior que obri una investigació i es doni una "rectificació urgent" perquè no es tracta de "incidents aïllats", sinó que es repeteixen "com si fos un intent planificat de convertir en aldarull i conflicte d'ordre públic "la protesta al carrer.

stats