Economia 09/12/2011

Els sindicats de la funció pública no preveuen acord aquest divendres si el Govern no "canvia d'actitud"

Els representants sindicals reclamen que les propostes del Govern tinguin "possibilitat de rebaixar-se, de millorar-se"

Acn
2 min

BarcelonaEls tres sindicats majoritaris de la funció pública no veuen clar que la quarta jornada de la mesa de negociació amb el Govern català pugui arribar a bon port si els representants de l'executiu no canvien l'"actitud". "Molt haurà de canviar l'actitud del Govern per arribar a un acord", ha assegurat el portaveu de funció pública d'UGT, Xavier Casas. En la mateixa línia s'ha expressat la representat de CCOO, Josefina Pujol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Ens han de demostrar que volen negociar" i que el Govern té "la voluntat que realment les propostes tenen possibilitat de rebaixar-se, de millorar-se", ha sentenciat just abans d'entrar a la seu del departament de Governació. "Nosaltres venim amb l'objectiu de continuar explorant la possibilitat de negociar", ha assegurat la coordinadora de l'àrea pública de CCOO a Catalunya, Josefina Pujol. Però ha recordat també que van ser els representants de la Generalitat els que es van alçar de la taula de negociació la setmana passada, després que uns 300 treballadors de presons es concentressin a la Model. És "imprescindible un canvi d'actitud del Govern", ha puntualitzat el responsable de la funció pública de la Generalitat d'UGT, Xavier Casas.

Mantenen l'escepticisme

Una setmana després es reprenen les negociacions però els sindicats es mantenen escèptics. En part, perquè la reunió avança, de nou, sense dades concretes sobre la taula. "No ens faciliten cap dada important, sembla que vulguin anar al dictat", ha afegit Casas. "Això no és negociar", ha afegit abans d'entrar en la quarta reunió de la mesa de negociació de la funció pública, a Via Laietana.

El portaveu de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Luis Blanco, ha insistit que "sense" les xifres en la reducció de plantilla d'interins no es pot "negociar a fons". Per tot plegat creuen que poder arribar a un acord depèn "de la flexibilitat del govern", ha precisat Pujol.

Els sindicats es reuneixen amb representants del Govern català després que la setmana passada l'administració suspengués les negociacions perquè la concentració de treballadors al centre penitenciari de la Model suposava un perill per la seguretat dels interns.

stats