Economia 27/01/2012

Els sindicats veuen difícil que amb la reforma laboral es creï ocupació a curt termini

El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, considera que el problema de l'economia espanyola no rau en el sistema de relacions laborals, sinó en la manca de capacitat per produir i exportar, i situa la recuperació en l'obertura de l'aixeta del crèdit. Titlla de "drama" la xifra de 5,2 milions d'aturats a tot l'Estat

Ara
1 min
Josep Maria Álvarez, secretari general d'UGT-Catalunya

BarcelonaEl secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, veu molt difícil que amb la reforma laboral que vol impulsar el govern espanyol en les pròximes setmanes es creï ocupació a curt termini. Segons el representant sindical, el problema de l'economia espanyola no rau en el sistema de relacions laborals, sinó en la manca de capacitat per "produir" i "exportar", i situa la recuperació econòmica amb l'obertura de l'aixeta del crèdit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Els matins de TV3Els matins, Álvarez s'ha mostrat escèptic respecte a la mesura proposada per Mariano Rajoy a la cancellera alemanya, Angela Merkel, que passa per destinar els excedents dels fons estructurals de la UE a fomentar programes d'ocupació. El representant sindical l'ha titllat de "xocolata del lloro", a la vegada que ha mostrat rebuig pels anomenats "minijobs", una realitat que, ha assegurat, ja existeix a Espanya "amb els contractes de quatre hores per 400 euros mensuals" i s'ha demostrat que és ineficient per reactivar l'economia. El representant d'UGT ha titllat la xifra de 5.273.000 d'aturats a l'Estat de "drama".

Álvarez també s'ha referit a la mesura anunciada aquest dijous pel Govern, segons la qual rebaixarà un 15% la jornada laboral de 7.000 interins. El líder sindical l'ha considerat un despropòsit i ha situat el focus del problema en l'única voluntat de "quadrar el pressupost", en comptes de "pensar en les persones". "No té cap sentit reduir la jornada als interins i que, en canvi, continuïn treballant funcionaris de més de 65 anys", ha sentenciat Álvarez.

stats