PENSIONS
Economia 20/01/2011

CCOO i UGT veuen "extremament difícil" l'acord amb el govern

Els sindicats acusen l'executiu d'entorpir més l'acord amb propostes "grotesques" com vincular allargar la vida de les centrals nuclears a un acord sobre les pensions

Elena Freixa
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els sindicats CCOO i UGT veuen "extremament difícil" l'acord amb el govern espanyol sobre la reforma del sistema de pensions, que té com a mesura principal el retard de l'edat de jubilació fins als 67 anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, secretaris generals de CCOO i UGT respectivament, han coincidit avui en un acte a La Farga de L'Hospitalet en considerar que les distàncies amb el govern espanyol encara són molt grans, malgrat que seguiran negociant fins al final.

Sobre la possibilitat d'ampliar la vida de les centrals nuclears per arrencar el 'sí' dels sindicats a la jubilació als 67 anys, Toxo ha estat molt crític. “A ningú que tingui seny se li pot acudir que els sindicats canviarem energia nuclear per anys de jubilació”, ha advertit.

El líder de CCOO ha afegit que aquests tipus d'afirmacions "desqualifiquen a qui les plantegen", en al·lusió al govern. “Sembla que al govern hi hagi algú que treballi per impedir l'acord”, ha considerat Toxo.

Méndez ha qualificat la proposta de canviar “pensions per neutrons” de “grotesca”. Ha explicat que quan es parlava d'arribar a un acord ampli no era per afavorir un intercanvi de cromos “absurd”, sinó per poder treballar conjuntament identificant els problemes de l'economia per donar-hi respostes més enllà del curt termini.

Els líders sindicals han reconegut que el temps per negociar amb el govern s'esgota, ja que el proper divendres 28 de gener el consell de ministres té previst aprovar el document per reformar les pensions, hi hagi o no acord amb ells.

Malgrat tot, han insistit que negociaran fins al final. Això sí, sense renunciar al conflicte si el govern tira pel dret amb la jubilació obligatòria als 67.

stats