AEROLÍNIES
Economia 29/06/2011

Ryanair marxarà de Reus a l'octubre

L'aerolínia irlandesa es queixa de "falta de col·laboració" de la Generalitat

Redacció
1 min

BarcelonaRyanair ha anunciat avui que tancarà la seva base d'operacions a l'aeroport de Reus el pròxim 30 d'octubre si no avancen les negociacions amb la Generalitat sobre les ajudes públiques a l'aerolínia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El vicepresident de Ryanair, Michael Cawley, ha atribuït la decisió de l'aerolínia irlandesa d'abandonar Reus a la "falta de col·laboració" de la Generalitat i altres institucions tarragonines per mantenir la seva presència.

Cawler ha assegurat que el replegament es durà a terme a final d'octubre i suposarà la supressió de 28 rutes i una expectativa de 500.000 passatgers anuals, encara que ha subordinat la seva marxa a les negociacions amb la Generalitat.

"Ens hem sentit decebuts nombroses vegades a Reus, però no és una decisió final", ha dit Cawley en roda de premsa, i ha afegit que no descarta seguir operant en aquest aeroport a partir d'abril de 2012, coincidint amb la temporada alta, però sense ser una base permanent.

Reus és una de les onze bases aèries de Ryanair a Espanya des de 2008 i ha generat des d'aleshores una mitjana d'1,3 milions de passatgers anuals i 1.300 llocs de treball, segons la companyia irlandesa.

Ryanair opera a Reus des de 2003, encara que va constituir en aquest aeroport una de les seves bases fa quatre anys, amb tres avions permanentment a l'aeroport.

stats