Economia 22/01/2015

Una ‘start-up’ perquè ‘Las chicas de oro’ es trobin

Albert Martín Vidal
2 min
Oriol de Pablo (assegut), amb part  de l’equip de Joyners.

La mare d’Oriol de Pablo és metge i fa temps que pateix per la jubilació; no sap si podrà seguir vivint a casa seva o si s’haurà de llogar un pis més petit per fer front a les despeses quan caiguin els seus ingressos. Un dia va tenir una idea: avisar la seva germana vídua i una amiga soltera perquè vagin a viure a casa seva compartint despeses. Quan Oriol de Pablo va saber aquesta idea, ho va veure clar: “Seríeu Las chicas de oro!” I va aprofitar la pensada de la seva mare per arrencar el seu propi negoci.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així va néixer Joyners, una start-up catalana que vol facilitar a persones que encaren la tercera edat el procés de trobar pis i companys per compartir-los i evitar les residències. La web de Joyners (Joyners.es) es va posar en funcionament ahir mateix i permet als usuaris introduir el seu perfil, oferir els seus propis habitatges a tercers per viure-hi, marcar el pressupost i les zones on es plantegen viure i, en última instància, facilitar serveis a bon preu “gràcies a la força del grup” que, d’altra banda, no podrien afrontar, com ara neteja, transport, menjar i assistència mèdica.

Joyners disposa d’un capital inicial de 40.000 euros i és una de les onze empreses que aquest any formen part de l’acceleradora Conector, en què participen empresaris com Carlos Blanco (Akamon Entertainment), Miguel Vicente (Letsbonus), el polifacètic Risto Mejide, Marc Ros (Aftershare), l’inversor Marc Vidal i Gerard Olivé, de BeRepublic.

Un any de preparació

De Pablo va començar a treballar en l’empresa a finals del 2013 mentre cursava un EMBA a l’Iese i va abandonar la feina per dedicar-s’hi plenament. Ara encapçala un equip de cinc persones i està convençut de les possibilitats del projecte per tenir èxit: “L’economia compartida i les tecnologies canviaran el món i poden millorar la vida de molta gent gran”. Aquest empresari afirma que coneix projectes similars a França i als Estats Units, però la competència més immediata ara per ara són les residències per a la gent gran.

Segons explica De Pablo, Joyners preveu fer a l’estiu una nova tanda de finançament. El seu procés d’acceleració va arrencar la setmana passada i s’estendrà fins al 30 de juny. La intenció de la start-up és, si el model de negoci funciona, poder-lo escalar a altres mercats.

En els últims mesos, Joyners ha acumulat reconeixements en diversos concursos d’emprenedoria: va guanyar el concurs CREC, que organitza Moritz; va ser finalista del fòrum d’inversió de Sitka Capital, i va quedar tercer en la Startup Competition que va organitzar Conector a Madrid.

stats