COMPTES DE L'ESTAT
Economia 26/04/2011

El superàvit de la Seguretat Social creix per primera vegada des de setembre de 2008

El saldo positiu dels comptes de la Seguretat Social va ascendir a 6.089 milions d'euros en el primer trimestre, un 2,44% més que un any abans

Redacció
1 min

BarcelonaEl superàvit de la Seguretat Social va créixer en el primer trimestre per primera vegada des del setembre de 2008. En els tres primers mesos de l'any, la Seguretat Social va tenir un saldo positiu de 6.089 milions d'euros, mentre que un any abans se situava en 5.943 milions d'euros. En termes de producte interior brut, el superàvit obtingut per la Seguretat Social representa el 0,56% del PIB, segons les dades que ha fet públiques avui el ministeri de Treball i Immigració. Aquest superàvit és conseqüència d'uns ingressos de 30.835 milions i unes despeses de 24.746 milions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per què ha millorat el saldo de la Seguretat Social? Des del ministeri de Treball i Immigració s'apunta que els ingressos per cotitzacions han baixat, així que l'augment del superàvit té a veure amb l'ocupació: la cotització dels aturats es va reduir en un 9,73%, mentre que la dels ocupats va pujar un 0,25%. En aquest sentit, el secretari d'Estat de Seguretat Social, Octavio Granado, ha assenyalat que "estem començant a notar el creixement en termes d'afiliació".

El mes passat, tot i l'augment de l'atur, també va créixer el volum de cotitzants després de vuit mesos de retrocessos. La Seguretat Social va guanyar 45.660 afiliats al març, un 0,26% més que el mes anterior, fins arribar a un número total d'afiliacions de 17.392.754.

stats