CRISI
Economia 08/10/2011

Els experts pronostiquen un rècord històric d'empreses en suspensions de pagaments

Advocats i economistes lamenten la mala imatge del concurs de creditors, que alguns empresaris consideren un “deshonor”

Efe
1 min

ValènciaEn els propers mesos viurem la tercera gran onada de concursos de creditors (figura legal coneguda anteriorment com a suspensió de pagaments) des que va començar la crisi, cosa que fa preveure una xifra rècord en el darrer trimestre de l'any, segons els experts consultats per Efe. El més probable és que aquest trimestre sigui "el de més insolvències de la història concursal espanyola".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Espanya ha destruït 300.000 empreses en els últims dos anys, xifra que a finals de 2011 podria augmentar fins a les 310.000 empreses.

De totes maneres, els experts creuen que el concurs de creditors és un instrument legal infrautilitzat a Espanya perquè els empresaris consideren un "deshonor" iniciar aquest procés. La majoria només executen aquest instrument legal quan han de liquidar la companyia.

L'exercici es tancarà amb uns 7.000 concursos a tot l'Estat, xifra molt inferior a la de majoria de països. A França es presenten una mitjana de 50.000 concursos, a Alemanya 20.000, a Bèlgica 10.000 i a Dinamarca 6.000.

"Presentar un concurs crea mala fama i per això els empresaris hi són poc proclius", asseguren des de Garrigues. Aquest bufet d'advocats ha observat que l'empresari "prefereix acudir primer al refinançament i trigar a presentar el concurs perquè per a ell és una lacra".

"Es barreja el concurs amb l'honor i això és la mort perquè en algunes ocasions és l'única opció".

p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats