Telecomunicacions
Economia 11/08/2011

S&P rebaixa la qualificació del deute de Telefónica

L'agència de qualificació de riscos Standard & Poor's ha rebaixat un graó la qualificació creditícia de Telefònica a BBB+ (aprovat), a causa del que considera una política "agressiva" de distribució de dividends.

Redacció
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } L'agència de qualificació de riscos Standard & Poor's ha rebaixat un graó la qualificació creditícia a llarg termini de Telefònica de A- (notable) a BBB+ (aprovat), a causa del que considera una política "agressiva" de distribució de dividends.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

No obstant això, manté la qualificació del deute de l'empresa a curt termini en A-2, i assigna a ambdues notes una perspectiva "estable", ha indicat avui l'agència mitjançant un comunicat.

S&P ha assenyalat que la rebaixa de la nota de Telefónica es deu a diferents motius entre els quals destaca la situació que afronta el mercat espanyol, l'augment dels riscos en alguns mercats d'Amèrica Llatina i a l'agressiva política de retribució de dividends de la companyia.

Per tot això, S&P preveu que la reducció del deute serà menor de l'esperat.

L'agència de qualificació de riscos afirma que la perspectiva és “estable” ja que pronostica que el grup mantindrà una liquiditat activa adequada a la seva gestió i aconseguirà reduir el seu estancament en un termini de dos anys.

S&P considera que el creixement orgànic serà més feble del que es preveia per la persistència de les pressions sobre el mercat espanyol i perquè l'impuls procedent d'Amèrica Llatina serà probablement menor a l'esperat.

Minuts després de conèixer-se la rebaixa de la qualificació de S&P cada acció cotitzava un 0,07% a la baixa, amb un preu de 13,335 euros per títol enfront dels 13,345 d'ahir al vespre.

stats