Economia 01/08/2012

La prima de risc torna a moderar-se a l'espera de les paraules de Draghi

L'Íbex-35 cedeix un 0,27%, encara refredant la important pujada de la setmana passada

Ara
1 min

BarcelonaLa prima de risc ha tornat a tancar amb un lleuger descens tot i les declaracions del president del Bundesbank, Jens Weidmann, que han refredat les expectatives d'una intervenció del BCE per relaxar la pressió dels mercats sobre Espanya. El diferencial entre el bo espanyol a 10 anys i el seu homòleg alemany s'ha situat en els 536 punts, amb l'interès sobre el bo espanyol a 10 anys en el 6,73%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els inversors confien que el president del BCE, Mario Draghi, anunciï demà noves mesures per protegir l'euro, com tornar a activar el programa de compra de deute.

A l'Íbex-35, l'optimisme respecte a la conferència de premsa del BCE de demà no ha estat suficient per tornar als números verds i els inversors han preferit vendre per recuperar les plusvàlues de les importants pujades experimentades a finals de la setmana passada, que ahir ja van començar a esvair-se.

Els valors que més han guanyat han estat Bankia, amb una crescuda del 6,64%, Técnicas Reunidas, que ha pujat un 4,86% i OHL, amb un 4,34%. A la part baixa del selectiu espanyol s'hi ha situat Grifols, amb una caiguda del 6,87%. Darrere seu hi ha Sacyr i Endesa, que han perdut un 4,69% i un 4,17% respectivament.

La majoria de mercats europeus ha registrat números verds, tot i que Frankfurt ha caigut un 0,26%. París ha guanyat un 0,91%, Milà un 0,27% i Londres un 1,38%.

stats