Economia 12/02/2012

La simplificació administrativa no es nota, segons tres de cada quatre empreses

Les empreses més petites suporten un cost proporcionalment més alt per fer tràmits, especialment pel que fa a ajuts i subvencions

Ara
1 min

BarcelonaL'objectiu de simplificar la burocràcia a les empreses no s'ha notat en el seu dia a dia, segons recull un estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona. Tres de cada quatre empreses asseguren no haver notat una disminució en els tràmits administratius en els darrers cinc anys.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les que més diuen haver vist millores en les càrregues burocràtiques són les empreses més grans, mentre que el percentatge disminueix a mesura que la mida de l'empresa cau.

Per sectors, l'hostaleria i el comerç són els que diuen haver notat menys una disminució dels tràmits. Les gestions que, en general, es valoren com a més feixugues són les que van unides a ajuts i subvencions.

Tot i que el cost mitjà que suporta cada empresa s'ha reduït des del 2006, un terç de les empreses de fins a 10 treballadors diu que la burocràcia li costa entre 6.000 i 30.000 euros l'any, el mateix que a la meitat de les empreses que tenen entre 10 i 49 assalariats.

Pel que fa als nivells de l'administració, els ajuntaments són els qui han fet menys esforç per simplificar i reduir tràmits, segons el 78% de les 2.700 empreses consultades. L'Agència Tributària és la que més ha millorat.

stats