INDÚSTRIA
Economia 12/12/2010

CiU demana "transparència financera" davant l'arribada d'indústries xineses a Europa

Josep Sánchez Llibre qüestiona operacions que s'estan donant a Europa i adverteix de l'opacitat amb què actuen algunes empreses xineses

Efe
1 min

BarcelonaEl portaveu econòmic de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre, ha anunciat avui que demanaran al Govern que exigeixi al comissari de Competència de la UE mecanismes de transparència financera que donin garanties a les indústries europees davant l'opacitat amb la qual, segons el seu parer, operen certes empreses xineses.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En el seu bloc, Sánchez Llibre qüestiona com algunes firmes de "petites dimensions" del gegant asiàtic poden estar competint en el llançament d'una opa a una companyia europea líder en el sector del material de fibra òptica amb una multinacional europea que té una facturació més de trenta vegades superior a la xinesa.

"Com és possible que una empresa xinesa de petites dimensions pugui aconseguir un finançament de dos mil milions d'euros?" es pregunta el diputat de CiU, qui té també els seus dubtes sobre quina entitat i en quines condicions finança aquesta operació, que segons el seu parer podria afectar a la competitivitat europea.

En aquest sentit, adverteix que si l'oferta xinesa prosperés, es podria produir deslocalitzacions d'inversions, de R+D+i i "de coneixement i de talent" de tot Europa cap a la Xina.

A més, el diputat nacionalista afirma que no existeix el mateix context en l'accés al mercat xinès per a les empreses europees, "ja que aquest país tampoc té el mateix comportament de reciprocitat que té la UE en aquest tipus d'operacions".

stats