Economia 16/03/2012

El Govern diu que els trasllats només afectaran "d'entrada" un miler de treballadors públics

Governació vol traslladar "la normalitat" de l'empresa privada a l'àmbit públic posant els efectius on calgui en cada moment. Assegura que el 99% dels trasllats seran de departament a departament, sense desplaçament geogràfic

E.f.
1 min

BarcelonaEl Govern ha defensat aquest divendres al vespre el pla presentat als sindicats per donar potestat als departaments de la Generalitat per poder fer trasllats, canvis de funció i de jornada als treballadors públics, i ha dit que "d'entrada" només afectarà un miler de treballadors públics, tot i que a partir d'ara hi haurà 45.000 funcionaris que quedaran en situació de trasllat possible quan l'administració ho consideri necessari, segons han alertat aquest divendres els sindicats.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts del departament de Governació també han assegurat que en el 99% dels casos els canvis seran trasllats dins o entre departaments. Un portaveu de la conselleria ha explicat a l'ARA que la intenció del pla d'ocupació de la funció pública que s'aprovarà la setmana que ve és "traslladar la normalitat" que es dóna a la majoria d'empreses privades a l'àmbit públic.

Ha explicat que les càrregues de feina han variat amb la crisi i cal posar els efectius allà on fan més falta. Fins ara, per canviar un treballador públic del seu lloc de treball calia l'acord amb l'afectat, un procés que serà innecessari un cop es pugui aplicar el nou pla.

El Govern ha de fer ara una diagnosi de les necessitats de cada àrea per poder començar els canvis els propers mesos. Els treballadors potencialment afectats per aquestes decisions són uns 45.000, segons els càlculs dels sindicats, i inclouen tot el personal d'administració i tècnic de la Generalitat (funcionaris, laborals i interins).

Sobre la retallada del 15% de jornada i sou a 6.800 interins, Governació ha reiterat que es tracta de l'única via que evitarà que hi hagi acomiadaments dins del col·lectiu d'interins.

stats