DIA DEL TREBALL
Economia 01/05/2011

Els sindicats i l'oposició demanen als treballadors que es "rebel·lin" contra les retallades

Les principals capitals catalanes acullen avui les tradicionals manifestacions de l'1 de maig amb l'atur rècord del 19% de fons

E. Freixa / à. Font
1 min
Josep Maria Álvarez i Joan Calres Gallego, a la manifestació de l'1 de maig a Barcelona

BarcelonaLes quatre capitals de província catalanes han celebrat avui manifestacions coincidint amb la jornada de l'1 de maig. El dia del treballador d'aquest any està marcat pel creixent nombre d'aturats, que ja supera les 720.000 persones a Catalunya i s'apropa als cinc milions al conjunt d'Espanya. Segons els convocants, a Barcelona s'hi han aplegat 40.000 persones.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Josep Maria Álvarez, secretari general de la UGT a Catalunya, ha demanat als treballadors que "es rebel·lin" contra les retallades pressupostàries que ha anunciat el Govern català. "Ens mobilitzarem per aturar les retallades", han dit Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO a Catalunya.

La majoria dels partits de l'oposició (a excepció del Partit Popular) han secundat la manifestació de Barcelona.

El lema de la mobilització d'enguany era: "Sí a l'ocupació, no a les retallades".

El president del Govern, Artur Mas, va defensar ahir que l'Estat del Benestar s'ha de defensar en moments difícils com l'actual contenint la despesa i no "amb pancartes al carrer". A més a més, va culpar l'executiu espanyol de no fer res per combatre la preocupant evolució de l'atur.

De la seva banda, el president José Luis Rodríguez Zapatero, va insistir en què la reducció de l'atur és el principal objectiu pel qual treballa l'executiu espanyol, tot i que va recordar que no té cap "vareta màgica".

stats