Economia 31/07/2011

Els treballadors de Bimbo acorden un ERO que afecta 600 treballadors de l'àrea comercial

Uns 400 empleats passaran de ser fixes a treballar en règim d'autònoms dependents

Acn
1 min

BarcelonaEls treballadors de Bimbo van arribar dissabte a la matinada a un acord amb l'empresa per tirar endavant un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectarà 600 treballadors de l'àrea comercial. Al voltant de 400 que estan amb un contracte fix passaran a treballar per l'empresa en règim d'autònoms dependents i amb unes condicions molt similars a les que tenen ara, segons explica el secretari sindical d'UGT a Bimbo, Isidro Rosa, mentre que una setantena d'empleats de més de 55 anys podran acollir-se a una jubilació anticipada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Isidro Rosa ha valorat de forma positiva l'acord, aconseguit en una reunió ja dissabte de matinada, perquè s'assembla molt al preacord que tenien sobre la taula la plantilla i l'empresa. Es calcula que cap a mitjans de setembre es començaran a implantar les mesures a Bimbo, que ha tingut unes pèrdues d'uns 20 milions d'euros fins al juny del 2011.

L'empresa, que té més d'un miler de treballadors a l'àrea comercial, liquidarà uns 600 llocs de treball amb contracte fix. Gairebé una setantena podran acollir-se a les jubilacions anticipades, una possibilitat que sindicats i empresa creuen que serà coberta fàcilment. Rebran unes rendes d'ajuda a la jubilació del 90% del sou i una indemnització de 20 dies per any treballat.

Al voltant de 400 treballadors, amb contracte fix, seran acomiadats amb indemnitzacions de 45 dies per any treballat. Però després seran contractats com a treballadors autònoms en règim de dependents. Segons Isidro Rosa, és un bon acord perquè les condicions s'assemblen molt a les actuals i perquè no hi haurà baixes forçades.

stats