Empreses
Economia 09/11/2011

Els treballadors de Ficosa denuncien que l'empresa incompleix el projecte de reconversió

Ficosa es va fer càrrec ara fa un any de l'antiga planta de Sony a Viladecavalls per garantir la continuïtat de la plantilla. El comitè d'empresa ha convocat una manifestació per a dissabte que ve a Barcelona.

Efe
2 min
El repte de diversificar Ficosa té el repte de dur a Viladecavalls prou feina per a 700 persones que va heretar quan va quedar-se la fàbrica de Sony el 2010.

BarcelonaEl comitè d'empresa de Ficosa Electronics ha convocat una manifestació per a dissabte que ve a Barcelona per denunciar l'incompliment del projecte de reconversió industrial de l'antiga planta de Sony a Viladecavalls i reclamar un projecte sòlid. Els sindicats amb representació al comitè, CCOO, UGT, CGT i GIS, han expressat la seva preocupació per la situació que travessa l'empresa, que va començar a aplicar l'octubre passat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de suspensió a Viladecavalls (Vallès Occidental), on treballen més de 800 persones.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La manifestació, que sortirà a les onze del matí de la Plaça Catalunya i arribarà fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona, tindrà lloc quan s'ha complert una mica més d'un any des que Ficosa es fes càrrec de la planta que fins aleshores pertanyia a Sony, assumint així un procés de reconversió industrial que havia de garantir la continuïtat de la plantilla. Els representants dels treballadors lamenten que, malgrat que aquest procés s'ha promocionat com una alternativa a la deslocalització, "a dia d'avui, res del que se'ns va prometre s'està complint".

En un manifest, que dissabte es llegirà al final de la manifestació, els treballadors asseguren que "des que pertanyem a aquest grup estem lluitant contra les amenaces, la coacció i la pressió" i que "la inaplicació salarial i l'amenaça de l'ERO són tan sols alguns dels exemples". Segons els seus números, el pla industrial elaborat fins ara deixarà sense ocupació 482 persones a partir de gener de 2013.

Ficosa, grup líder en components d'automoció, es va fer càrrec de la planta de Sony amb la intenció de concentrar-hi gairebé tota la seva activitat i convertir-la en un centre d'innovació al camp de l'electrònica, cosa que li permetrà transformar-se i diversificar productes i clients.

stats