Economia 23/03/2012

Els treballadors de TMB no secunden la vaga general

El portaveu del comitè, de CGT, diu que els qui ara convoquen la vaga (CCOO i UGT) no van secundar la que va convocar la plantilla coincidint amb el Mobile

Ara
2 min

BarcelonaEls treballadors d'autobús de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han ratificat aquest divendres el preacord a què van arribar dijous la direcció i els set sindicats amb representació al comitè d'empresa. L'assemblea ha decidit, en conseqüència, que la plantilla no secundarà la vaga general del 29 de març.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El portaveu del comitè, Josep Garganté, de la CGT, ha dit que els treballadors contraris a la vaga general han justificat que "els mateixos sindicats que ara criden a la vaga són els que es van carregar la vaga de metro i bus de TMB", que estava convocada el mes passat coincidint amb el Mobile World Congress.

En un clar missatge a UGT i CCOO, convocants de l'aturada general d'aquesta setmana, Garganté ha dit que "està per veure si els sindicalistes de tots els sindicats del comitè d'empresa acaten el que ha decidit l'Assemblea General de Treballadors".

En l'assemblea, els treballadors han ratificat el preacord signat entre la direcció i els sindicats, que garanteix el manteniment de l'ocupació, els sistemes de descansos i les condicions de la jubilació parcial. Un acord amb efectes fins a finals del 2014, dos anys més enllà del conveni col·lectiu vigent. El 28 de març serà signat per les dues parts i registrat amb valor de conveni col·lectiu per al període 2012-2014.

TMB assegura que el preacord assolit aquest dimecres té en compte el marc legal i les dificultats de finançament del sistema de transport públic "que impedeixen el compliment de compromisos econòmics contrets en el conveni". A més, afirma que estableix un règim de compensacions, de manera semblant al que es va acordar per als treballadors de Metro.

L'acord entre els treballadors d'autobús i la direcció de TMB estava en suspens des que els treballadors van desconvocar la vaga que amenaçava la mobilitat durant el congrés mundial de mòbils a Barcelona.

stats