AEROPORTS
Economia 02/12/2010

Els treballadors d'AENA anuncien vagues per Nadal

Amb aquestes accions de protesta es pretèn paralitzar aquestes instal·lacions

1 min
Aeroport del Prat, terminal 2. Foto: MANOLO GARCÍA.

Els treballadors d'AENA han anunciat que convocaran una sèrie de mobilitzacions i vagues a tots els aeroports de la xarxa durant el Nadal contra la privatització parcial del gestor aeroportuari. Els dirigents dels sindicats CCOO, UGT i USO a AENA han explicat en roda de premsa que el proper dijous es reunirà la coordinadora estatal per estudiar les mesures i el calendari d'actuacions. Han convidat també els membres de la Unió Sindical de Controladors Aeris (USCA), com a col·lectiu depenent de l'ens públic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La convocatòria d'aquestes mobilitzacions i vagues pretén implicar els treballadors dels aeroports de la xarxa estatal, de forma que aquestes instal·lacions quedin paralitzades i a l'espera dels serveis mínims que pugui decretar al seu moment el Ministeri de Foment.

A judici dels membres del comitè d'empresa d'AENA, l'anunci fet pel president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de privatitzar el 49% del gestor aeroportuari i deixar en mans privades, a través d'un sistema de concessió, els aeroports de Madrid i Barcelona suposa “carregar-se AENA” i trencar la cohesió territorial de la xarxa aeroportuària.

stats