Economia 07/01/2013

Els treballadors de Stora Enso, en vaga per una retallada de sou del 15%

La plantilla pararà un dia per setmana fins al 23 d'abril amb la intenció de fer que l'empresa reconsideri la seva posició

Efe
1 min

BarcelonaEls treballadors de la multinacional finlandesa Stora Enso, situada a Castellbisbal i dedicada a la fabricació de cartró, han convocat 19 dies de vaga contra la decisió de l'empresa de retallar en un 15% el sou de la plantilla.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

CCOO ha explicat que la companyia, amb uns 250 treballadors, justifica aquesta retallada per la difícil situació econòmica per la qual passa i per la necessitat de reduir costos.

El sindicat assegura que el comitè ha intentat negociar amb la direcció aquesta retallada, però l'empresa s'ha negat en tot moment a flexibilitzar la seva postura.

Davant aquesta situació, el comitè d'empresa va plantejar la convocatòria d'una vaga, que va ser sotmesa a votació i aprovada amb el suport del 90% de la plantilla.

En concret, els empleats pararan un dia per setmana, fins a un total de 19 jornades, fins al 23 d'abril que ve.

Amb aquesta mesura, la plantilla vol forçar l'empresa a reconsiderar la seva decisió i lluitar "pel manteniment dels llocs de treball i unes condicions laborables dignes".

stats